bereikbaarheid

De studio is gesitueerd op een zeer goed bereikbare plek, nabij het centrum van Amsterdam. De locatie aan de Elektronstraat (Sloterdijk/Westpoort) biedt als voordeel dat er gratis en gemakkelijk voor de deur kan worden geparkeerd. De studio, die inpandig op de begane grond is gehuisvest, is ook via
een aparte laad- en losplaats goed toegankelijk voor het vervoer van zware instrumenten.

tarieven

De dagprijs inclusief technicus voor muziek-en luisterboekproducties bedraagt 525 euro ex. btw.
Prijs per dagdeel (4 uur) bedraagt 275 euro ex. btw.
Voor korte projecten bedraagt de uurprijs 60 euro. Prijzen exclusief verbruikte materialen. Meerdaagse projectprijzen op aanvraag.

in the Heartland

Via een sfeervolle gang, voorzien van een popgalerij en wisselende LP-tentoonstelling, kom je in de regieruimte: een ruim opgezette werkruimte van 56m2 met engineer-eiland, midihoek, zithoek en voldoende ruimte om met meerdere mensen te werken.

De opnameruimte (60 m2) is multi-functioneel van opzet. Vanuit de bandgedachte is het mogelijk een hele band hier gelijktijdig (basis)tracks te laten opnemen. Voor dit doel zijn speciale massieve gitaarkabinetten gemaakt om overspraak te elimineren. De fantastische akoestiek is ideaal voor het opnemen van alle "levendige" geluidsbronnen, zoals drums, percussie, blazers en koortjes. Door middel van geluidsschotten kunnen intiemere ruimtes worden gemaakt. Voor ultieme scheiding en een super droge akoestiek werd onlangs een aparte booth in het hart van de ruimte gebouwd.

Alle werkruimtes zijn voorzien van een stille airco, waardoor de temperatuur ideaal blijft.
Ook komt overal direct daglicht binnen, dat uiteraard gedempt kan worden om zodoende
de sfeer te verkrijgen die op dat moment wenselijk is.
De relaxruimte van 30 m2 is voorzien van eettafel, bank, keuken, magnetron, video/dvd, alsook een uitgebreide collectie video's, boeken en tijdschriften over muziek.

Gekozen is voor een warme, kleurrijke uitstraling, die in alle ruimtes terugkomt en verschillende vintage-elementen in zich draagt. Bij het bouwen is gebruik gemaakt van de modernste isolatie- en geluidswerende technieken.

best of both worlds

Onze studio werkt volgens bovenstaand principe: Een high-end Protools digitale omgeving, met de meest geavanceerde plug-ins, gecombineerd met veel A-klasse opname-apparatuur en topinstrumenten, waaronder veel vintage-gear.
Bekijk onze apparatuurlijst en het wordt duidelijk wat we bedoelen.
Per project wordt bekeken wat het beste resultaat gaat opleveren: 'basistracks op analoge band voor de 'good old fat sound', geheel digitaal op superaudiokwaliteit (96khz) of zoals in veel gevallen een combinatie hiervan: the best of both worlds.

bands en projects

Vele bands vonden hun weg naar het muzikale Heartland. Racoon, van Dik Hout, Slagerij van Kampen, The Secret Combination, Bettie Serveert, Beef, Pampus, De Band krijgt Kinderen!, Robinson en vele anderen waren al te gast.
Een selectie van de producties valt na te lezen op de pagina Bands en projects.
Naast eigen producties werkt de crew nauw samen met externe producers als Michel Schoots.

luisterboeken

Naast muzikale producties is onze studio ook gespecialiseerd in regie en productie van luisterboeken. In samenwerking met diverse uitgeverijen verzorgen we de luisterboeken van en met o.a. Renate Dorrestein, Jan Meng, Mensje van Keulen, Geert Mak, Maarten Biesheuvel, Remco Campert, Cees van Ede, Hanneke Groenteman, Maarten 't Hart, Hella Haasse, Willem Nijholt, Henk van Ulsen, Hetty Blok, Peter Faber en vele anderen. Begin 2009 wordt de 100e luisterboekproductie vervaardigd: Renate Dorrestein: 'is er hoop'.
Over het opnemen van luisterboeken sprak Hetty Blok bij de presentatie van haar luisterboek 'Wanordelijkheden' van Mary Dorna Geluidsfragment

crew

De ervaren crew, met jarenlange ervaring in de studio en op het podium, staat garant voor een professionele muzikale begeleiding van ieder album, luisterboek, demo of project.

Kees Schafrat studio-eigenaar / producer

Maakte als singer/songwriter een aantal albums onder de naam Zootcase, alvorens in
1995 in Utrecht mede-eigenaar te worden van Starsound Studio. In 2000 richtte hij
The Secret Combination op, waar hij als singer/songwriter en producer tot op heden drie albums mee opnam. In 2007 verscheen het album van The Secret Combination 'In the Heartland'. In het voorjaar van 2008 verschijnt de CD/DVD "Live at Paradiso"

Regisseur en opnameleider van de vele luisterboekenprojecten. Werkte op dat gebied met auteurs als Hella Haasse, Maarten 't Hart, Renate Dorrestein, Maarten Biesheuvel, Mensje van Keulen, Midas Dekkers, Nico ter Linden, Huub Oosterhuis, Geert Mak, Diimitri Verhulst, Jaap Scholten en vele anderen, maar ook acteurs en lezers als Willem Nijholt, Jeroen Willems, Lineke Rijxman, Anne-Wil Blankers, Thom Hoffman, Beatrice van der Poel, Victor Lw, Henk van Ulsen en stemkunstenaar Jan Meng.

In 2011 startte Kees Schafrat zijn eigen uitgeverij: Meesterwerk.

Jack Moelands engineer/producer

Opgeleid in Los Angeles door TJ Helmerich (o.a. Steve Vai, Paul Gilbert en Scott Henderson. Werkte met o.a. Stanley Clarke (All that Jazz), Virgil Donati en Dennis Chambers (Uncle Moes), Rufus Philpot en Derek Sherinian.
Studeerde gitaar, compositie en arrangement in Hollywood aan het befaamde GIT.
Sinds 2006 aan Heartlandteam toegevoegd. Werkte o.a. met Van Dik Hout, Urban Dance Squad, Harry Jansen, Robinson en The Secret Combination.
Verzorgt mede mastering voor de luisterboekproducties.

Robin van Vliet producer/engineer

Robin is als multi-instrumentalist, soundscaper, midi-expert en engineer multi-inzetbaar.
Via vele bands en (solo)projecten, waaronder Media en Anouk groeide Robin uit tot allround muzikant in de studio en op het podium. Slagerij van Kampen en The Secret Combination vormen zijn basis. Robin produceerde en engineerde diverse projecten, waaronder Racoon, Van Dik Hout, Sigs, Flamin' Stars en Mirco en legde als co-producer de basis voor het laatste album van Slagerij van Kampen: ID. Produceerde in het najaar van 2007 het album "Spartelen" van de band Pampus.
In 2009 verschijnt zijn solo-album: Robinson.

catering / overnachting

Diverse eetgelegenheden zijn op loopafstand bereikbaar en er zijn bezorgers van de meest uiteenlopende maaltijden actief in het Amsterdamse.
Hotels in de directe omgeving kun je vinden onder onze link 'contact'.
Heartland Studio beschikt over douches, echter geen slaapfaciliteiten.

Ligging, routebeschrijving en nearby hotels

Voor informatie over ligging, routebeschrijving en nearby hotels klik hier.